Själsö Bageri

  • Skriven av: Andreas
  • Tid för att läsa: 4 min.

När du besöker Gotland och befinner dig i Visby är det ett måste att stanna vid det charmiga Själsö Bageri som ligger ca sju kilometer norr om Visby, Här kan du njuta av en utsökt frukostmacka, fikabröd, kaffe och juice med en spektakulär utsikt över Själsö hamn.

Bageriet värnar om hantverket och traditionen genom att använda en stenhällsugn och ekologiskt mjöl. Detta gör att smaken och kvaliteten på deras bröd, frallor och bullar är i en klass för sig. Tack vare deras populära Brödbilen kan du även få tag på deras utsökta bröd runt om på ön.

Själsö Bageri är en trevlig upplevelse med en härlig atmosfär och omgivning.

Själsö Bageri: Plats och adress

Själsö Bageri ligger i ca 7 kilometer norr om Visby.

Själsö Bageris adress:
Själsövägen 10
622 76 Visby

Öppettider Själsö Bageri

Själsö Bageri kfinns det både traditionella  smörgåsar och även lite matigare smörgåsar med skagen eller rostbiff. Sen finns det mängder av bullar och annat fikabröd.  

Enligt deras hemsida, är de öppna på följande tider: Bageriet öppet alla dagar i veckan 8-17 Utöver det finns brödbilen på olika platser på Gotland.

Dessa tider kan variera beroende på säsong och evenemang. Så det rekommenderas att du alltid dubbelkollar aktuella öppettider på deras hemsida eller ringer dem direkt på telefonnummer 0498-27 09 09 innan du åker dit.

Njut av ditt besök

 på Själsö Bageri och den fantastiska miljön och produkterna de erbjuder. 

Själsö Bageri kan du njuta av en härlig samling av bröd och bullar, alla tillverkade med stor omsorg och skicklighet. Här har man satsat på att erbjuda sina kunder härliga stenugnsbakade surdegsbröd, som gräddas i en vedeldad stenugn för att ge brödet en unik smak och konsistens.

När du besöker bageriet kommer du hitta ett brett sortiment av olika typer av bröd och bullar, som passar både för frukost och för att ta med hem och avnjuta med familj och vänner. Bland deras mest populära bröd- och bullprodukter, kan du förvänta dig att hitta såväl klassiska som nyskapande smaker och kombinationer.

Glass

På Själsö Bageri är det inte bara bröd och bakverk som är i rampljuset, Här finns även ett stort sortiment av Gute Glass.

Aktiviteter för barnen

Föutom fikabröd och glass som barnen brukar uppskatta så finns det även en stor sandlåda där barnen kan leka och för de äldre barnen finns det även ett pingisbord (i sten) så föräldrarna kan få en liten lugn stund när de fikar.

själsö bageri

Kontakt och sociala medier

Förutom att besöka bageriet personligen, kan du även följa dem på Instagram där de delar med sig av bilder på deras vackra bakverk och uppdateringar om deras verksamhet. I dagsläget har deras Instagramkonto nästan 8,000 följare och nästan 600 inlägg.

Om du har några frågor eller funderingar om Själsö Bageri, är det bästa sättet att kontakta dem genom att använda kontaktinformationen som finns på deras hemsida eller genom att skicka ett meddelande på deras Facebook-sida. Så tveka inte att besöka detta charmiga bageri och njuta av deras utsökta bakverk och hemtrevliga atmosfär!

Nya ägare

Själsö bageri har nyligen bytt ägare och är nu i händerna på bolaget Hansa Borgen AB. Du kanske känner igen dem eftersom de även driver S:t Hans café i Visby innerstad. De nya ägarna vill bevara bageriets charm och traditioner, men har också en vision om att utveckla verksamheten.

En av de största förändringarna som de nya ägarna vill genomföra är att hålla Själsö bageri öppet året om. Detta innebär att du nu kan njuta av deras fantastiska bakverk även under lågsäsong.

I närheten

När du besöker Själsö Bageri, finns det flera intressanta platser och aktiviteter att utforska i området. Här är några förslag på vad du kan göra i närheten av bageriet:

  • Själsö hamn: Ta en promenad längs hamnen och njut av den vackra utsikten över vattnet.
  • Cykelturer: Själsö Bageri ligger i en del av Gotland som är perfekt för cykelturer. Hyr en cykel och utforska stigar och landskap med fantastiska vyer över ön och dess omgivningar.
  • Den kända Lummelundagrottan ligger ca 7 kilometer norr om själsö Bageri.

Relaterade artiklar

Kyrka på Gotland

Previous Post

Kyrkor på Gotland: Historia och nutid

Next Post

Utforska gotländska maträtter 

Gotländska maträtter