10 Restauranger att besöka på Gotland 2023

 • Skriven av: Sofia
 • Tid för att läsa: 6 min.

När man besöker Gotland finns det många restauranger som är värda att besöka, vissa har funnits en längre tid men vissa är relativt nya.

Här är ett urval av våra favoriter som finns runt om på ön och även uppe på Fårö som vi inte tycker att du ska missa på Gotland 2023.

 • Grå Gåsen Burgsvik
 • Närshamns rökeri Närshamn
 • Guldkaggen by Allegrine i Burgsvik
 • Surfers Visby
 • Bykrogen i Burs
 • Bakfickan Visby
 • Bolaget Visby
 • Katthammarsviks Rökeri
 • SuderSannas Grill och bar Fårö
 • Fårögården

Läs vidare så får du mer information om respektive restaurang och hur du enklast kontaktar dem.

Grå Gåsen Burgsvik

I Burgsvik ligger Grå Gåsen som kanske är mest känt som plasten där Så mycket bättre spelas in. Här finns en härlig restaurang som har olika krögare om sommaren, detta år är det personer från Restaurang Agnes och Kagges som kommer och ordnar med menyn.

Varje år är det fokus på närproducerat och svenskt, med en touch av medelhavet och Asien.

Grå Gåsen är inte bara en restaurang utan där kan man även bo, det finns 8 rum som ligger i byggnaden, sedan finns det ytterligare 4 rum som ligger i parken här kan man bada i poolen eller hänga i den vackra trädgården. En kilometer bort ligger ett lite enklare boende som har både lägenheter och rum, men även om man bor här finns tillgång till poolen.

Kontakt

Närshamns rökeri Närshamn

60 kilometer från Visby hittar man Närhamns rökeri som ligger precis i hamnen. Här kan man både köpa med sig fisk och rökta räkor eller sitta på plats med den vackra utsikten och äta allt från Fish & Chips eller olika små rätter med räkor, fisktacos och annat gott.

Närshamns rökeri i Närshamn

Det finns olika platser utomhus med enkla bänkar och bord, eller om man vill sitta inomhus och äta middag finns en liten paviljong med flera sittplatser.

Kontakt

Guldkaggen by Allegrine i Burgsvik

Guldkaggens uteservering
Guldkaggen i Burgsvik

Guldkaggen ligger i Burgsviks hamn i det stora magasinet som innan Guldkaggen har stått  tomt i flera år. Nu är det Daniel Couet och Sebastian Thuresson som står för menyn som består av en fransk och gotländsk fusion på närproducerade råvaror. 

Här är alla välkomna stora som små och även hundar i ena hörnet av restaurangen som främst har utomhusplatser ligger en liten boulebana. Det finns sittplatser inomhus men det är att rekommendera att sitta ute och av njuta av den vackra utsikten. I anslutning till restaurangen finns det en liten kiosk där man kan köpa kaffe och glass. 

Kontakt

Surfers Visby

Mitt inne i Visby hittar man resturangen Surfers som erbjuder god mat från Kina, det är mycket smaker så som starkt, salt och sött och det bästa är att man beställer flera små rätter och delar med sitt sällskap. 

För de som gillar drinkar finns ett stort utbud av exotiska drinkar, att dricka i en härlig miljö.

Kontakt

 • Surfers Visby
 • Telefon: 0498 – 21 18 00
 • E-post: kontakt@surfersvisby.se

Bykrogen i Burs 

Bykrogen i Burs

Burs är en socken som ligger 50 kilometer från Visby där finns det en liten Bykrog som serverar närproducerad mat.  De väljer mat efter säsong och har naturviner och lokalt öl på menyn med allt de gör så tänker på miljön. Du kan sitta både ute och inne och väljer man att sitta ute sitter man i den vackra trädgården och har chans att hälsa på tuppen och hönorna. 

I anslutning till restaurangen finns det en liten butik med allt från kläder och keramik.

Kontakt

Bakfickan Visby

Vid stora torget inne i Visby ligger Bakfickan som legat där länge i de pittoreska kvarteren. Här finns det ett stort utbud på skaldjur, fisk och en avslappnad miljö. Det serveras både en härlig fisksoppa, moule och rökta räkor. För barnen finns det fish & Chips eller mindre portioner av den ordinarie menyn.

Om man inte vill sitta på plats kan man köpa med sig hem från deras fiskdisk. 

Kontakt

Bolaget Visby

Bolaget ligger inne i Visby på stortorget, här finns en stor uteservering, en bar och en fin restaurang men interiörer från 1700 talet. Innan det blev en restaurang så låg systembolaget i dessa lokaler.Här möts man av det franska köket på menyn finns det lax, kött och vegetariska alternativ. Detta är en av våra favoriter och ett säkert kort i Visby.

Kontakt

Katthammarsviks Rökeri

Katthammarsviks rökeri har funnits sedan 1943 och det är samma familj som har drivit det i tre generationer och de har också öppet året runt. Är du i Katthammarsvik så är detta en av de platserna du verkligen bör uppleva på Gotland. Den fantastiska havsnära miljön i kombination med den utsökta maten är något du kommer längta tillbaka till under vinterns mörka månader.

Katthammarsvik Rökeri
Katthammrsviks Rökeri

På Katthammarsvik rökeri röker man fisken på traditionellt sätt med alved, alspån och enris. De vedeldade ugnarna har sitt ursprung från 1940-talet så det finns en enorm tradition, samlad erfarenhet och ett hållbarhetstänk.

Några av våra favoriter på menyn är fisksoppan, varmrökt lax med romsås och räklådan.

Kontakt

 • Katthammarsviks Rökeri
 • Telefon: 0498 – 523 75 (Rökeriet)
 • Telefon: 0498 – 523 79 (Krog/Butik)
 • info@katthammarsviksrokeri.se

SuderSannas Grill och bar Fårö

SuderSannas Grill och Bar på Fårö

Uppe på Fårö hittar man en vacker strandrestaurang på Sudersand med enkel mat och en vacker utsikt.  Att sitta och äta på en av världens vackraste stränder en härlig sommarkväll är svårslaget.

Kontakt

Fårögården 

Fårögården

Fårögården ligger som namnet avslöjar på Fårö. Ca tre kilometer från Sudersand som är en av de bästa stränderna på Gotland. På Fårögården serverar de som de själva uttrycker gotländsk medelhavsmat. De använder lokala råvaror så långt det är möjligt. Hållbart och fantastiskt gott.

På söndagar serveras helgrillat lamm med en medelhavsbuffé.

Fårögården på Fårö

På Fårögården finns också en Bed and Breakfast. Även om du inte bor här går det bra att äta frukost här om man ringer och bokar det dagen innan.

Kontakt

Relaterade Artiklar