Spela golf på Gotland? Information om de åtta golfbanorna

  • Skriven av: Sofia
  • Tid för att läsa: 5 min.

Gotland har flest soltimmar i landet, fantastisk natur och närheten till havet. Går du och funderar på en golfresa inom Sverige så är just Gotland ett fantastisk alternativ. Det är så nära golf utomlands man kan komma inom Sveriges gränser.

Kan man spela golf på Gotland? Det går utmärkt att spela golf på Gotland. Det finns totalt åtta(8) olika banor på nio och 18 hål och Visby GK är utsedd till Sveriges bästa Golfbana. På många banor kan man även hyra klubbor och utrustning. Flera av banorna ligger naturskönt i anslutning till havet. Vissa har även resturang, kiosk och boende.

Golfbanor på Gotland:

  • Visby Golfklubb
  • Gotska Golfklubb
  • Sudersbys Golfklubb
  • Gumbalde Golfklubb
  • Slite Golfklubb
  • När Golfklubb
  • Ljugarns Golfklubb
  • Lugnets Golfklubb

Gotlands Golfbanor

Om man tycker om att spela golf och även vill ha lite variation så är Gotland ett bra ställe. Det är lätt att ta sig runt på Gotland med olika färdmedel men har man golfklubbor med sig är det enklaste sättet bil.

Det finns många olika paketresor där både boende, golfrundor och maten redan är bokad. Det du behöver göra då är att ta dig till antingen flyget eller båten för att få dig en helhets upplevelse.

För den som inte bara vill spela golf så har Gotland mycket annat att erbjuda, allt från bad, fornminnen, raukar, natur och god mat.

Visbys Golfklubb

På Visby golfklubb kan man gå en niohålsbana och en 18 hålsbana, både med en vacker natur och en fantastisk upplevelse. Denna golfbana ligger söder om Visby nära havet. Den har blivit utsedd till Sveriges bästa Golfbana.

Därför är Visby GK sveriges bästa Golfbana

Det erbjuds kurser för både barn och nybörjare, eller om man vill ha privatlektioner. För den som behöver stretcha ut sig innan man går en runda så erbjuds även golfyoga.

Här finns både en restaurang och en kiosk som är öppen under säsongen. Restaurangen bjuder på vällagad mat med lokala råvaror, du kan beställa allt från en mattig smörgås till fräscha sallader.

För den som vill boka konferens, bröllop eller fest kan hyra det relativt nyrenoverade klubbhuset.

Visby GK

Gotska Golfklubben

Norr om Visby ligger Gotska golfklubben med sin 18 hålsbanna och vackra natur som man har runt om sig när man spelar golf. Både nära Visby och Visbys flygplats. Det erbjuds en nybörjarkurs i golf för den som vill lära sig.

Det finns ett café med enklare rätter och smörgåsar.

Sudersby Golfklubb

Sudersby golfklubb ligger en liten bit söder om Visby med sin niohålsbana, golfbanan ligger runt en damm. Här kan man hyra golfklubbor, bag och vagn, och behöver inte ta med detta hemifrån.

Här ligger Sudersby herrgård där man kan bo och äta gott, det finns små hotellrum och gemensamma sällskapsytor där man kan se på TV eller spela spel. I restaurangen kan man få frukost, lunch och middag med bra råvaror och en härlig miljö. I receptionen kan man hitta en liten kiosk där det finns lite godis och annat.

Gumbalde Golfklubb

Gumbalde golfklubb ligger mellan Lye och Hemse nära Stånga här finner man en 18 hålsbana mitt i den Gotländska naturen. Här kan man även boka in golflektioner för den som behöver nybörjarhjälp eller för den mer erfarne.

Här hittar man Gumbalde resort som har både resturang och hotellrum. Restaurangen tillagar mat med lokala råvaror och en lyxig känsla. Det finns både familjerum och dubbelrum med en lantlig känsla.

Slite Golfklubb

Norr om Visby ganska nära Fårösund ligger Slite golfklubb med sin 18 hålsbana. Här erbjuder de olika lektioner för de som är nybörjare, den ringrostige och även speciella dagar för kvinnor och män. Om man inte har egna klubbor så erbjuder de en att få hyra detta.

I samband med golfbanan ligger Klints krog där man kan äta.

När Golfklubb

När golfklubb ligger på Gotlands östra sida söder om Ljugarn. Här finns det en 18 hållsbana i en härlig Gotländsk miljö nära till havet. Golf banan är en blandning av några lite äldre och några lite moderna hål men en väldigt fin bana.

Här finns det tillgång till några enklare stugor för den som vill bo nära golfbanan, det är en enkel standard men till ett bra pris.

Restaurangen erbjuder bra mat på lokala råvaror, allt från hamburgare till en lättare sallad.

När golfklubb erbjuder även olika kurser för dig som är nybörjare eller mer rutinerad.

Vid golfklubben finns det även en golfoutlet där man kan hitta kläder och klubbor.

Ljugarns Golfklubb

På Gotlands östra sida ligger Ljugarns golfklubb med sina nio hål. Det är en liten bana men i en vackert slående miljö.

Vid golfbannan ligger Lammkrogen där det serveras svensk husmanskost till lunch.

Lugnets Golfbana

Lite norr om Visby ligger även Lugnets golfbana med sina nio hål, golfbananen är fin och välskött. Det är nära till Visby och även Visbys flygplats.

Precis vid golfbanan ligger ett lägenhetshotell med egen dusch och toalett, men med ett gemensamt kök.

Flyga med golfklubbor

Det går utmärkt att flyga med dina golfklubbor till Gotland då checkar man in de som specialbagage och beroende på klubbor och bag så kommer det att väga ungefär 20 kilo. Det kan vara bra att skydda dina klubbor med strumpor.

Hyra golfklubbor

På flera golfklubbar på Gotland kan du hyra klubbor för att kunna spela golf ett exempel på dessa är Slite och Gotska golfklubben. På de flesta golfklubbarna kan man även hyra golfbil och golfvagn.

Slutsatsen för den som tycker om att spela golf men uppleva mer är Gotland det perfekta stället att åka. Du kan uppleva flera golfklubbar under samma resa då det inte är så stora avstånd mellan de olika golfbanorna. De flesta ställena serverar god mat och har ställen att bo över på om det inte skulle finnas i anslutning så finns det ofta närliggande hotell.

Golfa runt Gotland

Varje år i maj hålls traditionsenligt en av Sveriges största golftävlingar Golfa runt Gotland. De som deltar kan se fram emot fem dagar av fantastiska golfdagar på Gotlands 18 hålsbanor och få förmånen att möta våren på Gotland.

Här hittar du anmälan mer information om tävlingen:

Hitta till golfbanorna på Gotland

Källor