Var kan man spela Padel på Gotland?

 • Skriven av: Sofia
 • Tid för att läsa: 4 min.

Gotland är så mycket mer än bara sol, strand och raukar det finns mycket att göra och se. När du tröttnat på stranden och om vädret mot förmodan inte skulle vara toppen så finns det andra aktiviteter. Padel är en och så länge banan är inomhus så funkar det bra oavsett väder.

Här kan man kan man spela Padel på Gotland:

 • Tofta padel
 • Visby tennisklubb
 • Kneipyn padel
 • Ljugarns IF

I resten av artikeln får du mer information om de respektive padel-banorna och hur du enklast hittar dit.

När man spelar padel är man oftast fyra personer, två mot två och det spelas på en padelplan som ska vara tio meter bred om det är en dubbel plan och sex meter om det är en enkel plan. Längden på planen är tjugo meter. Runt om måste man ha väggar även om det är en utomhusbana är den inomhus så är det bra att ha en takhöjd mellan sju och åtta meter.

Tofta padel

Tofta padel ligger på Tofta camping här finns det tre stycken padelbanor som man kan boka in sig på. När man ska spela är det bra att ta med sig både boll och racket.

Det finns flera olika ställen att äta på Tofta camping allt från lite finare restauranger till strandbaren där det finns lite enklare mat. Vill man laga något själv så finns en liten livsmedelsaffär där det finns lite av varje. På Tofta camping kan man även bo man kan välja mellan stugor, tält, husvagn eller en studio.

Hitta till Tofta

Tofta ligger ca två mil söder om Visby, om du åker bil tar du väg 140 söderut från Visby. Se även kartan i slutet av artikeln.

Visby tennisklubb

På visby tennisklubb har dom även fyra stycken padelbanor två som är ute och två inne.

Har man inte racket, kläder eller boll så finns det en shop att köpa detta i. Här erbjuds även lektioner för nybörjare allt från termin, intensiv eller privat. Dom har även lektioner för barnen.

Hitta till Visby Tennisklubb

Visby Tennisklubb ligger i Botairlunden i Visby, se kartan i slutet av artikeln.

Kneippbyn padel

I Kneipbyn hittar man två utomhus padelbanor som man kan boka, här ingår racket när man bokar banan.

Kneipbyn är bland annat känt för sitt sommarland, vattenland och Pippi Långstrumps hus. Här kan man bo i allt från camping, hotell, stugor eller villa. Det finns flera olika ställen att välja mellan om man skulle var hungrig efter padeln. Det finns finare restauranger eller enklare hak så de flesta blir nöjda. I kiosken som finns bredvid villa villerkulla kan man hitta godis, sockervadd och popcorn.

Hitta till Kneippbyn

Kneippbyn ligger ca tre kilometer söder om Visby på Gotlands västra kust. Se även Kartan längs ner i artikeln.

Ljugarn IF

I Ljugarn hittar man idrottsföreningen som har två stycken utomhus padelbanor med konstgräs. Ta med egna racket eller hyr på Ljugarn handel och kom ihåg att boka banan innan. Här finns även tennisbanor och en fotbollsplan.

i Ljugarn finns det flera olika ställen att äta på om man går mot den långa fina stranden hittar man strandrestaurangen och vill man ha våfflor så finns det vid magasinet. För mer information om Ljugarn kan man läsa våran artikel här.

Hitta till Ljugarn

Ljugarn ligger på östkusten på Gotland på Gotlands östkust drygt 4 mil från Visby längs väg 143. Karta med vägbeskrivning finns längst ner i artikeln.

Hur man spelar padel

Padel är en racketsport som är en blandning av tennis och squash. Man spelar på en plan som ser ut som en tennisbana men man få använda sig av väggarna precis som i squash. Man spelar fyra personer där två och två är i samma lag.

Man säger att padel kommer från Mexico från början, då det 1920 fanns en sport som liknade den vi spelar idag. Vissa säger att det spelades på ett brittiskt kryssningsfartyg. På det sättet vi spelar padel idag kom först 1974.

Det som är annorlunda med padel om man jämför med tennis och squash är bland annat att padel raketen är gjort av kompositerat material med små hål i sig. Det finns tre olika former på dessa raktetar runt, droppformat och diamantformat.

Hur spelar man Padel?

Vad man behöver för utrustning

Det man behöver för att kunna spela, förutom själva spelbanan är.

 • Träningskläder
 • Skor
  Ska du prova på padel på semestern eller försts gången funger det bra med i princip med vilka träningsskor som helst. Börjar du spela Padel med regelbundet så rekomenderar jag ett riktiga Padelskor, dom här skorna är min favorit.
 • Racket
  Skall du prova på Padel, så finns det oftast att hyra eller ingår i bokningsavgiften. Vill du ha ett eget racket så är detta racket ett bra val.
 • Boll
  Bollar och racket får du ofta låna eller hyra när du bokar en bana. Vill du ha egna bollar så hittar du det här.
 • Partner att spela med

Gotland padel open

Varje år på Gotland körs Padel open där olika lag tävlar mot varandra i olika klasser. Tävlingarna körs på olika banor runt om på Gotland, här byggs det även upp en padelbana inne i Visby nära Kallis. Här hittar mer info om Gotland Padel Open

Karta

Källor